Per


Bildbank

Här finns lite blandade bilder i högupplöst form (om man klickar på de lågupplösta). Välkommen att använda bilderna men vänligen ange källa. Hojta till om andra bilder önskas.

Omvärldsanalys

Omvärldsanalys ligger bakom en rad svenska företagsframgångar och så har det varit även i historien. Ett exempel: En majdag 1877 bjöd Johan Fredrik Lagergren på Klosters järnbruk några vänner på middag. Han visade då upp nummer 16 av den tyska tidskriften Milchzeitung. I en artikel beskrevs en ny maskin för att skilja ut grädde från mjölk. Uppfinnaren var Wilhelm Lefeldt. Gustaf de Laval blev intresserad och resten är histopria .Kort sagt: omvärldsanalys är nyckel till framgång. Foto: Per Frankelius.

Havre

Den gröna sektorn har stor innovationspotential. Ta bara en sådan sak som den högkvalitativa svenksa havren. Av den kan man göra substanser som är mera än guld per kilo. Foto: Per Frankelius.

Marknadsföringsbok

Omslaget till marknadsföringsboken som utkommer hösten 2014. Bokens referens: Marknadsföring: Vetenskap och praktik av P. Frankelius, C. Norrman och Anders Parment (Lund: Studentlitteratur, 2015).

Frankelius med bok i Kolmården

En av de glada författarna till nya boken. Men varför då den konstiga bakgrunden? Ett av praktikfallen i boken är Kolmården. Notera tigrarna.

Marknadsföring

Att hålla ett gott sortiment är en central del av marknadsföring. Foto: Per Frankelius.

Guinness

Guinness experience center i Dublin (Guinnes är ett företag som genom sin rekordbok m.m. utgör ett lysande exempel på "content marketing"). Foto: Per Frankelius.

Tiltrotor Grävmaskin

Strateg Marknadsföring hjälpte 2010 företaget Engcon att aktivera kunderna genom Facebook. Det gick ut på att kunderna ombads ladda upp egna bilder på hur de använde grävagregatet. Det gav mer "content" som i sin tur skapade ökat intresse från kunderna och ökad "trafik" på Engcons digitala medier, såsom flickr. Vill du se häftiga grävmaskinsbilder? Tänkte väl det. Se länk.

Patent Precisionsharv

Patenterad uppfinning av min precisionsharv.

Omvärldskarta

Exempel opå omvärldskarta baserad på teorin om faktor X. Källa: Marknadsföring: Vetenskap och praktik av P. Frankelius, C. Norrman och Anders Parment (Lund: Studentlitteratur, 2015).

Teoretisk modell

En teoretisk modell av en innovatör som i sin process interagerar med olika omvärldsprocesser. Källa: Företagande över tid – Kontextuellt perspektiv och visuellt beskrivningsspråk av Per Frankelius (Jönköping: Jönköping International Business School, 1999).

Väderstads gummidämpning

Väderstads stora innovation: Gummidämpning på jordbearbetningsmaskiner. Foto: Per Frankelius.

Uppfinnarrapporten

Rapporten "Uppfinningarnas betydelse för Sverige" innehåller en hel del mytbrytande resonemang.

Innovationsmodell

En modell av innovation i form av en innovativ process som samspelar med omvärlden över tiden. Källa: Marknadsföring: Vetenskap och praktik av P. Frankelius, C. Norrman och Anders Parment (Lund: Studentlitteratur, 2015).

Innovation-tradition

Modell: Innovation vs. tradition. All innovation är inte till det bättre. Å andra sidan är en hel del av vår tradition inte heller bra. Källa: www.frankelius.com.

Alternativa bränslen med text

Alternativa bränslen

I samband med projektet att utveckla en etanoltraktor analyserades olika drivmedelsalternativ. Notera den eleganta rostfria tanken byggd av Joh-Sjö AB i Norrköping. Bildkälla: Grönovation.

Frankelius Grönovation Almedalen

Här pågår promotion av forskningsprojektet Grönovation. Man talar ju mycket om hållbarhet så självklart är skylten gjord av brons.

Frankelius-Natural

Per Frankelius i sitt arbetsrum :-)

Frankelius green

Som forskare måste man vara ute i myllan för att verkligen förstå verkligheten. Dår krävs overall med mässingsdragkedjor.

Frankelius_San_Francisco

Tänk vad vi har mycket att lära av Silicon Valley.

Frankelius neutral

Bakgrunden här är inte någon proffsig studioskärm utan en hästtransport. Men det funkar.